Iratkozzon fel a Vállalkozó Tanoda ingyenes vállalkozói hírlevelére, és azonnal
értesítjük, amint új bejegyzés születik a blogban!
Ráadásul a hírlevélben olyan értékes, ingyenes cikkeket,
tanulmányokat is kiküldünk, amelyeket a blogban nem jelenítünk meg!
 

Feliratkozom

              

HTML


Vállalkozó Tanoda-gyakorlatias üzleti-marketing tanfolyamok kis-és középvállalkozóknak! kihelyezett vállalati képzések: HR, szervezetfejlesztés, online marketing, munkahelyi egészségmegőrzés!

VÁLLALKOZÓ TANODA BLOG-felnőttképzés, tanfolyamok

A Vállalkozó Tanoda ingyenes üzleti -és marketing blogja segítséget kíván nyújtani minden vállalkozónak abban, hogy jobbá tegye marketingjét, és több ügyfélre, több bevételre tegyen szert! Emellett a blogban a Vállalkozó Tanoda Üzleti Szakképző Iskola induló üzleti képzéseiről is rendszeresen hírt adunk! Témakörök: online és offline marketing technikák, vevőlélektan, vevőszerzés, pályázatírás, üzleti képzések, szervezetfejlesztés, céges tanfolyamok, projektmenedzsment, felnőttképzés, piacképes üzleti szakmák.

Friss topikok

  • Kontárblog: pont erről írtam most én kontar.blog.hu/2010/01/25/promocio_vagy_penzelbaszas (2010.01.25. 15:24) Válság és kommunikáció!

Miért nem szabad ezt tenni?

2010.12.15. 13:08 Weinzierl Anett

A mai bejegyzésben egy olyan jelenségről szeretnék írni, ami most decemberben sajnos igen tipikusnak mondható.
 

Sok olyan terület van, ahol november végén gyakorlatilag megáll az élet: drasztikusan lecsökken az érdeklődők és vásárlók száma.

Vannak olyan profilú vállalkozások, akik ilyenkor decemberben viszonylag nagy eladást tudnak produkálni-hála a Karácsonyi bevásárlási őrületnek- azonban én most elsősorban azokra  vállalkozásokra szeretnék fókuszálni, amelyeknél a december egyértelműen uborkaszezon.

Természetesen agyafúrt, izgalmas akciókkal, ajándékokkal stb. még kihozhatjuk a maximumot a decemberből, és én mindenképpen ajánlom is ezeknek az eszközöknek a használatát.

Sajnos azonban sok vállalkzás ebben az időszakban egyenesen vegetáló stádiumba kapcsol, és tartalékol, ahol csak tud.

Sajnálatos módon ezen cégek nagy része ilyenkor decemberben gyakorlatilag nullára csökkenti marketing aktivitását, nem hirdet, nem használja a marketing eszközöket, ellustul, nem dolgozik bele az adott vállalkozásba.

Isten ments, hogy ezt tedd!
Én részemről a saját ügyfeleimet óva intem ettől a magatartástól, mert a böjtjét januárban fogják érezni.

Nagyon fontos, hogy decemberben is marketingezz, és dolgozz a vállalkozásodba!

Nem azt mondom, hogy 100%-osan kell "nyomatnod" a marketingedet, tehát mellőzhetsz bizonys eszközöket, de ha teljesen kinullázod a marketinged, az egyenlő lesz egy januári "temetéssel" vállalkozásod számára.


Tartsd szem előtt, hogy ha decemberben lenullázod a marketingedet, akkor január elején silány bevételt fogsz kreálni, vagyis a decemberi "ellustulás"  meghozza gyümölcsét :-(

A folyamat azonban pozitív irányban is garantáltan működik!
Ha a vállalkozásodra jellemző, hogy decemberben elkapja egy kisebb fajta uborkaszezon, akkor se állj le a marketinggel, hanem marketingezz januárra!

Miért?
Azért, hogy január elején, amikor a vállalkozás már ki vna éhezve a vevőkre és a bevételre, már a hó elején megoldódjanak a gondok!

 

Íme egy garantáltan kipróbált és működő tipp Tőlem: indíts Karácsonyi Akciót, de azt olyan kondícióban, hogy a kedvezmények januárra szóljanak!

Vedd elő a fantáziád, hiszen szinte mindegy, hogy miylen profilú a vállalkozásod, fogsz tudni kreálni egy ilyen akciót!

Ha a célcsoportod egyszerűen nem hajlandó decemberben igénybe venni a szolgátlatásodat, és nem hatnak az ajánlataid, akkor nincs értelme erőszakoskodni velük.
Csavarj egyet a dolgon!

Tálalj nekik egy olyan ellenállhatatlan akciót, melynek keretében a kedvezményeket, bónuszokat, ajándékokat majd januárban vehetik igénybe, most pedig biztosítani tudják maguknak a decemberi akció keretében  januárra a kedvezményeket.

Hogy a "biztosítás" hogyan történik, azt már a Te fantáziádra bízom.
Ez lehet egy kupon, egy kártya, egy előleg befizetés, vagy akár egy szerződés.

A lényeg: amit igértél, azt tartsd be még akkor is, ha fát vágnak a hátadon!

 
Még több akciózási tippért, vállalkozásodra szabott marketing-és üzletvezetési tanácsadásért, segítségért keress bátran itt!

 

Mindenesetre én már most Boldog Karácsonyt és sikeres évkezdést kívánok Neked!
Anett

 
Vállalkozó Tanoda

A magyar kisvállalkozók iskolája!
Budapest-Pécs

Vállalkozás felpörgető tanfolyamok
Vállalkozásra szabott marketing-üzleti tanácsadás

 






 

 


 

 




 

 




 




 

Címkék: marketing budapest tanácsadás pécs akció fejlesztés üzleti tippek megoldások vállalkozás tanácsadó karácsonyi vállalkozási felnőttképzés tanfolyamok akciózási kisvállalati szabott vállalkozásra

A bejegyzés trackback címe:

https://kisvallalkozoi-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr562517397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása