Iratkozzon fel a Vállalkozó Tanoda ingyenes vállalkozói hírlevelére, és azonnal
értesítjük, amint új bejegyzés születik a blogban!
Ráadásul a hírlevélben olyan értékes, ingyenes cikkeket,
tanulmányokat is kiküldünk, amelyeket a blogban nem jelenítünk meg!
 

Feliratkozom

              

HTML


Vállalkozó Tanoda-gyakorlatias üzleti-marketing tanfolyamok kis-és középvállalkozóknak! kihelyezett vállalati képzések: HR, szervezetfejlesztés, online marketing, munkahelyi egészségmegőrzés!

VÁLLALKOZÓ TANODA BLOG-felnőttképzés, tanfolyamok

A Vállalkozó Tanoda ingyenes üzleti -és marketing blogja segítséget kíván nyújtani minden vállalkozónak abban, hogy jobbá tegye marketingjét, és több ügyfélre, több bevételre tegyen szert! Emellett a blogban a Vállalkozó Tanoda Üzleti Szakképző Iskola induló üzleti képzéseiről is rendszeresen hírt adunk! Témakörök: online és offline marketing technikák, vevőlélektan, vevőszerzés, pályázatírás, üzleti képzések, szervezetfejlesztés, céges tanfolyamok, projektmenedzsment, felnőttképzés, piacképes üzleti szakmák.

Friss topikok

  • Kontárblog: pont erről írtam most én kontar.blog.hu/2010/01/25/promocio_vagy_penzelbaszas (2010.01.25. 15:24) Válság és kommunikáció!

Mire elég napi 24 óra?

2012.04.15. 10:27 Weinzierl Anett

 

Mai rohanó világunkban úgy tűnik, egyre kevesebb mindenre elég a nap 24 órája.

Pihenésre, kikapcsolódásra alig jut idő, de sokszor még kötelező feladatainkat is alig tudjuk elvégezni.

A folyamatos pörgés, a „mókuskerékben való tekerés” különösen a vállalkozókat, cégvezetőket sújtja, de nem ritka a felső-és középvezetők körében sem.

A folyamatos rohanás, az elmaradt feladatok miatt kialakuló „bűntudat” könnyen az un. menedzserbetegség kialakulásához vezethet.

 

 

Pedig néhány egyszerű időmenedzsment trükkel és eszközzel könnyedén rendet teremthetünk a mindennapokban, és sokkal több feladat elvégzésére leszünk képesek úgy, hogy növeljük saját magunk, és vállalkozásunk hatékonyságát is. 

A leggyakoribb problémák a szétszórt fókusz, a zavaró tényezők beengedése, és az „Ezt csak én tudom profin megcsinálni!” dilemmája.
Pedig egy egyszerű rendszertisztítással,  a kevésbé produktív feladatok „leselejtezésével”, a mindennapi munkák leosztásával, és a saját feladatainknak prioritásokat adva máris rengeteg időt ét energiát szabadíthatunk fel.

 

 Ma már profi időmenedzsment eszközök segítenek a cégvezetőknek a mindennapi munkában, de napjaink átszervezését kezdhetjük az egyszerű naptár módszerrel, a feladatok kötegelésével, feladatlisták felállításával, és egy prioritás-rendszer kialakításával is.

Már ezeknek az első lépéseknek a megtétele is érezhetően meghozza az eredményt: sokkal hatékonyabbak leszünk!

Ezek következményeként nő a hibázás esélye, munkánk minősége romlik, teljesítményünk csökken, frusztrálttá válhatunk a rendszeresen elmaradt feladatok miatt.

Így kezdjük mindennapi feladataink menedzselését:

 

1 Mit kell elintézni?

2 Mi a feladat ezzel kapcsolatban?  (feladatlista projektenként!)

3. Prioritások felállítása  (Figyelem: feladatlistát használva min. napra, hétre!)

4. „Naptározás” (hány naptár?)

5. Az elvarratlan szálak kezelése

6. Mi legyen a „felbukkanó” munkákkal?

A heti áttekintő segít, hogy átdobhassuk a fennmaradt feladatok a következő hétre, illetve hogy megtisztítsuk, és újrarendszerezzük feladatlistánkat.

Ezen egyszerű időmenedzsment szabályok felállításával megkönnyítjük mindennapjainkat, és kevésbé leszünk fáradtak a hét végére.
 

Weinzierl Anett alapító
felnőttképzési szakértő

Bővebben:  Vállalkozó Tanoda Időmenedzsment tréning

 További szervezetfejlesztési- HR tanfolyamok

 

Címkék: szervezetfejlesztés felnőttképzés hr tanfolyamok hr szervezetfejlesztési tréning időmenedzsment tréning hr szervezetfejlesztési tréningkihelyezett üzleti képzések hr tréningek tanfolyamok hr oktatás cégeknek időmenedzsment oktatás tréning cégvezetőknek időmenedzsment tanfolyam felnőttképzés felnőttoktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://kisvallalkozoi-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr984440792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása