Iratkozzon fel a Vállalkozó Tanoda ingyenes vállalkozói hírlevelére, és azonnal
értesítjük, amint új bejegyzés születik a blogban!
Ráadásul a hírlevélben olyan értékes, ingyenes cikkeket,
tanulmányokat is kiküldünk, amelyeket a blogban nem jelenítünk meg!
 

Feliratkozom

              

HTML


Vállalkozó Tanoda-gyakorlatias üzleti-marketing tanfolyamok kis-és középvállalkozóknak! kihelyezett vállalati képzések: HR, szervezetfejlesztés, online marketing, munkahelyi egészségmegőrzés!

VÁLLALKOZÓ TANODA BLOG-felnőttképzés, tanfolyamok

A Vállalkozó Tanoda ingyenes üzleti -és marketing blogja segítséget kíván nyújtani minden vállalkozónak abban, hogy jobbá tegye marketingjét, és több ügyfélre, több bevételre tegyen szert! Emellett a blogban a Vállalkozó Tanoda Üzleti Szakképző Iskola induló üzleti képzéseiről is rendszeresen hírt adunk! Témakörök: online és offline marketing technikák, vevőlélektan, vevőszerzés, pályázatírás, üzleti képzések, szervezetfejlesztés, céges tanfolyamok, projektmenedzsment, felnőttképzés, piacképes üzleti szakmák.

Friss topikok

  • Kontárblog: pont erről írtam most én kontar.blog.hu/2010/01/25/promocio_vagy_penzelbaszas (2010.01.25. 15:24) Válság és kommunikáció!

Társítsunk e-vállalkozást a boltunkhoz!-esettanulmány

2009.02.12. 15:15 Weinzierl Anett

A minap a kezembe akadt egy szórólap, amin csak úgy "mellékesen" ott szerepelt a weboldal címe is. A szórólap egyébként egy kis használt babaruha boltot reklámozott, ami ráadásul viszonylag eldugott helyen van, tehát nem a városközpontban, ahol nagy a forgalom.

Mindig mondom az ügyfeleimnek és a tanulóinknak, hogy egy weboldal sokkal többre hivatott, minthogy csak megemlítsük a szórólapunkon, vagy a névjegykártyánkon.

 Általánosan véve is azt gondolom, hogy az egyik legjobb "konstrukció" az, amikor egy un. "vegyes vállalkozást" hozunk létre. Ez azt jelenti, hogy pl. van egy üzletünk, iskolánk, irodánk valahol, és ezt megtámogatjuk egy nagyon dinamikusan működő e-vállalkozással.

Egy dinamikusan működő online vállalkozás rengeteg érdeklődőt és ügyfelet szállít az üzletnek, akik ugyan konkrétan lehet, hogy az irodában, vagy a boltban kötnek ki fizikálisan, de a weboldalon át érkeztek.

Az esettanulmány

Igen jó példa erre egy nagyon kedves állandó ügyfelem egyik vállalkozása, melynek keretében sífelszereléseket és snowboardokat értékesít.

Amikor hozzám fordult segítségért, akkor már adott volt egy igen akut helyzet, amelyből nehezen látott kiutat. Egy üzlethelységet bérel, és ott árusítja a termékeit, viszont az utóbbi években egyre inkább esett a forgalom, egyre kevesebben jártak be vásárolni, és a tél első hónapja úgy telt el, hogy egész nap senki sem ment be az üzletbe.

Bár én úgy gondoltam, hogy már sokkal előbb segítséget kellett volna kérnie, elvállaltam, hogy segítek neki, mert nagyon szeretem a kihívásokat.
Az ő esete pedig egyértelműen kihívás volt, hiszen már októberben jártunk, amikor indul a Snowboardos szezon, és összesen csak pár hónapig tart.

Azt hiszem, hogy sikerült  a helyzetből a lehető legjobbat kihozni.
3 hét alatt egy webdesignerrel együttműködve felhúztunk egy nagyon igényes weboldalt, és természetesen már a weboldal felépítési fázisában optimalizáltam az oldalt  a kereőkre.
Gyakorlatilag az oldal ekészítésével egyidőben teljesen végeztem az optimalizálással, szem előtt tartva azt, hogy a snowboard egy igen nehéz keresőszó, hiszen igen nagy a keresési aránya. Az aloldalakat külön-külön is optimalizáltam, és ahogy elkészültünk az oldallal, egy nagyon intenzív linkmarketing kampányba kezdtünk.

Az oldal szövegezésére is nagyon figyeltünk, és mivel nekem egyik kedvenc területem a kreatív webszövegírás, azt hiszem kijelenthetem ügyfelem nevében is, hogy nagyon jól sikerült megírnunk közösen az oldal szövegeit, hiszen ezt a visszajelzések , és az érdeklődők, illetve vásárlók levelei egyértelműen tükrüzik.
Én a marketing szemléletet adtam, ő pedig a szakmai tudását :-)

Bátran kijelenthetem, hogy minden tudásomat bevetettem annak érdekében, hogy az oldalt egyetlen hónap alatt felépítsük és előre juttassuk a  Google-ban.
A munka meghozta gyümülcsét, és gyakorlatilag ha bármilyen kulcsszó kombinációban beírjuk a Google-ba  a snowboard szót, az oldal mindehol szerepel az elsők között.

Miután sikeresen felépítettük az oldalt, és előre is juttattam a keresőkben, azonnal bevetettük az e-marketing prakitkákat, és az eredmény nem maradt el.
A snowboard üzletet nemhogy nem kellett bezárni, hanem a vevők egymást érik, és ez bizony a nagyon jól működő, és gondosan felépített e-vállalkozásnak köszönhető.

Szándékosan nem weboldalnak, hanem egy online vállalkozásnak nevezem, ugyanis ez jóval több, mint egy egyszerű weboldal.
Az első lépés valóban a weboldal felépítése volt, de aki már épített fel e-vállalkozást, az tudja, hogy az igazi munka csak ezután következik! A weboldalba életet kell lehelni, és egy pontosan megtervezett, és kidolgozott komplex rendszerré kell kiépíteni.

Visszatérve a snowboardos esettnaulmányra, azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy az ügyfelek 2/3-át a weboldal szállítja a snowboard boltba, arról nem is beszélve, hogy időközben a weboldalra egy online shopot is varázsoltunk.

Ami miatt ezt az esetnaulmány leírtam az az, hogy rámutassak arra, milyen hihetetlen erő rejlik egy megfelelően felépített e-vállalkozásban.


Amikor kedves ügyfelem  hozzám fordult segítségért, akkor azt tervezte, hogy a weboldal (és egyben egy webáruház) majd átveszi a bolt helyét.

Ennél azonban sokkal jobb dolog történt: az e-vállalkozása képes arra, hogy nagyon szépen megtámogassa az un. "offline" vállalkozását (amúgy sokkal kevesebbet is kell offline marketing eszközre költeni!) , és önmagában is gördülékenyen működik.



Sikeres marketinget és sok ügyfelet kívánok!
Weinzierl Anett
Vállalkozó Tanoda
www.vallalkozoi-tanfolyamok.net
 



 




 

Címkék: keresőmarketing keresőoptimalizálás online marketing internet marketing online vállalkozás marketing tippek hatékony weboldal marketing tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kisvallalkozoi-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr19939108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása