Iratkozzon fel a Vállalkozó Tanoda ingyenes vállalkozói hírlevelére, és azonnal
értesítjük, amint új bejegyzés születik a blogban!
Ráadásul a hírlevélben olyan értékes, ingyenes cikkeket,
tanulmányokat is kiküldünk, amelyeket a blogban nem jelenítünk meg!
 

Feliratkozom

              

Vállalkozó Tanoda-gyakorlatias üzleti-marketing tanfolyamok kis-és középvállalkozóknak! kihelyezett vállalati képzések: HR, szervezetfejlesztés, online marketing, munkahelyi egészségmegőrzés!

HTML

VÁLLALKOZÓ TANODA BLOG-felnőttképzés, tanfolyamok

A Vállalkozó Tanoda ingyenes üzleti -és marketing blogja segítséget kíván nyújtani minden vállalkozónak abban, hogy jobbá tegye marketingjét, és több ügyfélre, több bevételre tegyen szert! Emellett a blogban a Vállalkozó Tanoda Üzleti Szakképző Iskola induló üzleti képzéseiről is rendszeresen hírt adunk! Témakörök: online és offline marketing technikák, vevőlélektan, vevőszerzés, pályázatírás, üzleti képzések, szervezetfejlesztés, céges tanfolyamok, projektmenedzsment, felnőttképzés, piacképes üzleti szakmák.

Friss topikok

  • Kontárblog: pont erről írtam most én kontar.blog.hu/2010/01/25/promocio_vagy_penzelbaszas (2010.01.25. 15:24) Válság és kommunikáció!

A vakvilágba nem lehet vállalkozni!

2012.02.27. 09:38 Weinzierl Anett

A mai blogbejegyzés kissé rendhagyó lesz, aminek a megírására már régóta készülök.
Február hónap végét tapossuk, és bizony már az első 2 hónap elmúltával érezhető, hogy a 2012-es év még a 2011-es évnél is keményebb, nehezebb lesz a vállalkozások életében.

Látok fantasztikusan jó példákat a fejlődésre. Arra, hogy az elszegényedés, a válság dacára egyes vállalkozások szárnyalnak, fejlődnek.
Viszont látok rengeteg vállalkozást, amelyek beadják a kulcsot, lecsúsznak, próbálnak kapaszkodni.

Szeretnék most megosztani néhány tanácsot, amelyek úgy gondolom, hogy hasznosak lesznek mindeg cégvezető számára, a 2012-es évben mindenképp.

1. A marketing nem mindenható.
Annak ellenére, hogy vannak tanácsadók, akik ezt szeretnék közvetíteni. Megértem.
A marketing egy rendkívül fontos csavar a gépezetben, de csupán egy csavar.
Egy csavar, ami ha kiesik a gépezetből, akkor dől  az egész, de ha kizárólag ez tartja, akkor is!

Tény, hogy azok a cégek, akik nem foglalkoznak a marketinggel, előbb-utóbb lecsúsznak. Véleményem szerint a marketing ma már nem a fejlődéshez, hanem az életben maradáshoz is kell.
 

2. Káosz van.
Meg kell tanulni meglovagolni a káosz hullámait.
Én úgy gondolom, hogy ezt a KKV-k sokkal könnyebben megteszik, mint a nagy cégek, hiszen a piaci változásokra, a vevők rezdüléseire azonnal tudnak reagálni.
De hogy megteszik-e...az már más kérdés.

3. Erőt kell kifejteni.
Amikor lefut egy kemény marketing kampány, akkor pihenek pár napot, aztán ismét elkezdek erőt kifejteni.
úgy gondolom, nem csak az embernek, az egyénnek kell kilépnie a komfort zónájából, hanem a cégnek is. Muszáj, különben nem változik semmi.

4. A partneri, együttműködések kiépítése életbevágóan fontos a 2012-es évben. Ez egy újabb csavar a gépezetben, amire külön stratégiát kell kidolgozni.
Persze lehet egyedül tekerni a mókuskerékben,fenntartása biztosan jó. A fejlődéshez azonban ennél jóval több kell.5. Legyen fair partner, és fair szolgáltató.
Ennek magától értetődőnek kellene lennie, de a mai piacon rengeteg ellenpéldát látok rá.
Az üzlet nem a lehúzásról szól.

6. a vevő nem egy szám, hanem egy érző lény.
Kritikus, véleménye van, érez. Ne nézzük tehát fejős tehénnek. Tiszteljük! Ezt kiemelten fontosnak tartom.

Még akkor is, ha az aprócska cég már kinötte magát!

7. Stratégia nélkül nem megy!
Minden cégnek rendelkeznie kell egy növekedési stratégiával az elkövetkezendő évekre vonatkozóan. A "vakvilágba" nem lehet vállalkozni!
 

 

Weinzierl Anett
 felnőttképzési szakértő
marketing tanácsadó

 

Vállalkozó Tanoda
www.vallalkozoi-tanfolyamok.net

Induló üzleti tanfolyamaink! 

 

Címkék: oktatás fejlesztés vállalkozás kkv vállalkozói vállalkozó kkv marketing vállalkozás indítása felnőttoktatás marketing tippek vállalkozói gondolkodásmód partnerkapcsolatok fair zzolgáltató ügyfélkezelés profin felnttképzés üzleti tanfolyamok képzések

A bejegyzés trackback címe:

https://kisvallalkozoi-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr54213218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.