Iratkozzon fel a Vállalkozó Tanoda ingyenes vállalkozói hírlevelére, és azonnal
értesítjük, amint új bejegyzés születik a blogban!
Ráadásul a hírlevélben olyan értékes, ingyenes cikkeket,
tanulmányokat is kiküldünk, amelyeket a blogban nem jelenítünk meg!
 

Feliratkozom

              

HTML

VÁLLALKOZÓ TANODA BLOG-felnőttképzés, tanfolyamok

A Vállalkozó Tanoda ingyenes üzleti -és marketing blogja segítséget kíván nyújtani minden vállalkozónak abban, hogy jobbá tegye marketingjét, és több ügyfélre, több bevételre tegyen szert! Emellett a blogban a Vállalkozó Tanoda Üzleti Szakképző Iskola induló üzleti képzéseiről is rendszeresen hírt adunk! Témakörök: online és offline marketing technikák, vevőlélektan, vevőszerzés, pályázatírás, üzleti képzések, szervezetfejlesztés, céges tanfolyamok, projektmenedzsment, felnőttképzés, piacképes üzleti szakmák.

Friss topikok

  • Kontárblog: pont erről írtam most én kontar.blog.hu/2010/01/25/promocio_vagy_penzelbaszas (2010.01.25. 15:24) Válság és kommunikáció!

Életbevágóan fontos információk vállalkozóknak!

2011.12.30. 09:33 Weinzierl Anett

 Lassan startol a 2012-es év. Engedje meg, hogy a Vállalkozó Tanoda teljes csapatának nevében sikerekben, bőségben gazdag 2012-es évet kívánjunk Önnek!

Gondolkodtunk azon, hogy miről szóljon a 2011-es év utolsó bejegyzése.
Írhatnánk arról, hogy mennyi minden történt a Vállalkozó Tanodával ebben az évben, hogy hány tanuló választott minket, és hány vállalati képzésünk, ill. sikeres vállalkozókat segítő progrmaunk, előadásunk volt rendezvényeken, de ezeket az infókat mindenki megtalálja Facebook oldalunkon, és referencia lapunkon is.

Szeretnénk, ha az év utolsó bejegyzése inkább nem rólunk, hanem az ügyfeleinkről szólna, és arról, hogy mik azok a fontos információk, amiket minden cégnek, egyéni vállalkozónak (és másoknak is) fontos szem előtt tartani már az Újév kezdetén.

Megpróbáltuk a lehetetlent: begyűjteni a kiemelten fontos tudnivalókat:

1. Semmiképp sem mehetünk el az Adatvédelmi törvény mellett.
"Az adatvédelmi törvény 28. §-a alapján az adatkezelő köteles az adatkezelés megkezdése előtt bejelenteni adatkezelését az adatvédelmi biztos nyilvántartásába."
Az űrlapot, és a további tudnivalókat itt találja.
Ezúton is köszönjük a MAMASZ-tagoknak, hogy felhívták a figyelmünket  erre a fontos témára.

2. Hogyan adózik egy egyéni vállalkozó a 2012-es évben?
Közérthetó módon, röviden itt olvashat róla.

3. A 2012-es év sajnos nem lesz könnyű a vállalkozásoknak.
Összességében elmondhatjuk, hogy az adó-és járulékterhek növekedni fognak, és az elvárt béremelés miatt a nyereség csökkenésével is számolhatnánk.
 Természetesen egy jó stratégia, egy megfelelően kidolgozott marketing rendszer, a kollégák képzése, az ügyfelekre történő odafigyelés, és a folyamatos termékfejlesztés sokat lendít az ügyön.

4. Nagyon fontos, hogy 2012-től kötelező lesz a kamarai regisztráció a vállalkozások számára.
A regisztráció díja évi 5.000 ft lesz, és ezért a díjért bizonyos szolgáltatásokat biztosítania kell a kamarának. A díjat március 31-ig kell megfizetni.
Aki nem regisztrál, azt regisztrálni fogják.

 
5. Használ cégatót?
Akkor figyeljen, mert a vállalkozásoknak a tulajdonukban álló személygépkocsira az adót előre,
pontosan 2012 január 20-ig kell bevallani és befizetni.
Vagyis előre fizetjük az adót a teljes évre.

 

6. 2012-től nem kötelező a könyvvizsgálat azoknak a cégeknek, amelyeknek az üzleti évet megelőző két év (2010-2011) átlagában a nettó árbevétele nem éri el a 200 millió Ft-ot és nem foglalkoztatnak 50 főnél többet.

 
7. 2012-től többet adózik a cafeteria.
Január 1-től10%-os eho terheli majd a cafeteriát, viszont az eddigi 300.000 Ft-os keret helyett 450.000 Ft juttatást adhatnak majd kedvezményesen a munkáltatók a SZÉP kártyával.
Újdonság továbbá az Erzsébet-utalvány (5.000 Ft), amelyet hideg és meleg élelemre fordíthat majd a munkavállaló.
 

Végül fogadjon el egy tanácsot tőlünk a jövő évre vonatkozóan.
Még most sem késő kidolgoznia a 2012-es évre szóló stratégiai tervét, és a hozzá kapcsolódó marketing tervet.
 Fontos, hogy eszközöljön változtatásokat a tavalyi évhez képest, hiszen ha mindent változatan formában csinál tovább, akkor cége nem fog növekedni, legjobb esetben is csak szinten tartja majd.
Ha a 2011-es évben elkezdett egy jó fejlődési irányt, akkor ezt folytassa, de építsen bele új elemeket, amik még dinamikusabbá tehetik majd a vállalkozását.

A 2012-es év nem lesz könnyű a vállalkozások számára.
A fentieken túl még azt is javasoljuk, hogy fordítson kiemelt figyelmet az üzleti kapcsolatok építésére, ne egyedül akarjon tekerni a mókuskerékben! 
Az összefogás, együttműködés kiemelten fontos a cégek, vállalkozások életében is.


Mindent összevetve sikerekben gazdag, energikus Új Évet kívánunk Önnek!

Mi a 2012-es évet is kizárólag annak fogjuk szentelni, hogy segítsünk a vállalkozóknak a fejlődésben, használható üzleti képzésekkel segítsünk az embereknek a továbblépésben, és gyakorlatias, cégre szabott szervezetfejlesztési tréningekkel támogassuk a cégeket.


 Vállalkozó Tanoda
A magyar vállalkozók iskolája!
www.vallalkozoi-tanfolyamok.net

 




 

 
 

 

Share & bookmark - TurboBookmark.com

 

 

Címkék: stratégiai terv vállalkozás fejlesztés marketing terv 2012 üzleti képzések vállalati tréningek szervezetfejlesztési tanfolyamok cégeknek vállalatoknak üzleti oktatás pécs

A bejegyzés trackback címe:

https://kisvallalkozoi-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr553506362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása