Iratkozzon fel a Vállalkozó Tanoda ingyenes vállalkozói hírlevelére, és azonnal
értesítjük, amint új bejegyzés születik a blogban!
Ráadásul a hírlevélben olyan értékes, ingyenes cikkeket,
tanulmányokat is kiküldünk, amelyeket a blogban nem jelenítünk meg!
 

Feliratkozom

              

HTML


Vállalkozó Tanoda-gyakorlatias üzleti-marketing tanfolyamok kis-és középvállalkozóknak! kihelyezett vállalati képzések: HR, szervezetfejlesztés, online marketing, munkahelyi egészségmegőrzés!

VÁLLALKOZÓ TANODA BLOG-felnőttképzés, tanfolyamok

A Vállalkozó Tanoda ingyenes üzleti -és marketing blogja segítséget kíván nyújtani minden vállalkozónak abban, hogy jobbá tegye marketingjét, és több ügyfélre, több bevételre tegyen szert! Emellett a blogban a Vállalkozó Tanoda Üzleti Szakképző Iskola induló üzleti képzéseiről is rendszeresen hírt adunk! Témakörök: online és offline marketing technikák, vevőlélektan, vevőszerzés, pályázatírás, üzleti képzések, szervezetfejlesztés, céges tanfolyamok, projektmenedzsment, felnőttképzés, piacképes üzleti szakmák.

Friss topikok

  • Kontárblog: pont erről írtam most én kontar.blog.hu/2010/01/25/promocio_vagy_penzelbaszas (2010.01.25. 15:24) Válság és kommunikáció!

Vállalkozás fejlesztés másképp-Idegösszeomlás ellen!

2011.05.09. 13:19 Weinzierl Anett

Van egy szokatlan módja a vállalkozás fejlesztésnek, hiszen úgy tűnhet, hogy az Időmenedzsmentnek semmi köze egy vállalkozás előbbre jutásához.
 

Pedig nem is gondolnánk, mennyi köze van hozzá!

Nap-mint nap találkozunk agyonhajszolt vállalkozókkal, akik folyamatosan elcsúsznak a feladataikkal. Sokan már eljutottak odáig, hogy feladatlistákat, és prioritás listákat állítanak össze maguknak, azonban a tempót mégsem tudják tartani, és egy idő után hatalmas restancia keletkezik az elvégzendő teendőket illetően.
 

Pedig kiemelten fontos lenne, hogy ha már feladatlistákat rakunk össze, bevezettük a különböző prioritásokat (tehát fontossági sorrendbe állítjuk a feladatokat), hogy el is tudjuk azokat végezni.
Én személy szerint úgy fogok fel minden "elcsúszást", hogy az egy potenciális bevétel kiesést hordozhat magában, akárcsak egy időhiány miatt meg nem valósított ötlet.
 

Meg kell tanulnunk hatékonyan menedzselni a feladatainkat, mert ha ezek az elcsúszások állandósulnak, hosszú távon a vállalkozás fejlődésének megállását is magukban hordozhatják!
 

Viszont ennek ellenkezője is igaz: ha megtanuljuk alkalmazni az időmenedzsment legfontosabb szabályait, akkor sokkal hatékonyabbak leszünk, rövidebb idő alatt több feladatot tudunk majd elvégezni, és a feladatok minőségében is változás áll majd be. Képesek leszünk ráfókuszálni azokra a dolgokra, amik igazán előre viszik a céget, tehát a feladatok prioritását is át tudjuk majd alakítani úgy, hogy a komoly "hozadékkal" kecsegtetőket előre vesszük.
 

Kiváltképp akkor fontosak az előbbiek, ha a vállalkozásban mi saját magunk sok feladatot végzünk, vagy nincs még egy szilárd rendszer, egyértelmű munkakörökkel és kollégákkal.
 

Érdemes a problémával foglalkozni, mert a folyamatos elmaradások nem csak a vállalkozásunkat vethetik vissza, hanem minket is: Amikor egy vállalkozó kezdi elveszteni a reményt, és beletörődik abba, hogy képtelen behozni a lemaradásokat a feladatok rengetegében, akkor sajnos ez az érzés átgyűrűzik a vállalkozásra is, sokszor a kollégákra is.
Előbb-utóbb a folyamat negatív eredményeket fog produkálni a vállalkozás bevételében/fejlődésében is!
 

A vállalkozóknak első körben szoktuk ajánlani az Önmenedzselés tanfolyamunkat, melynek fókuszában az időmenedzsment áll.
Azoknak is ajánljuk a képzést, akik nem vállalkoznak, de ettől függetlenül agyonhajszoltak, és úgy érzik, nem tudják hatékonyan menedzselni napi feladataikat.
 

Következő Időmenedzsment képzésünk május végén indul, melyre május 17-ig lehet jelentkezni itt!

 

Sikeres vállalkozást, jó tanulást kíván Neked,
a Vállalkozó Tanoda csapata!




Vállalkozó Tanoda
A magyar kisvállalkozók iskolája!
Budapest-Pécs

Vállalkozás felpörgető tanfolyamok
Vállalkozásra szabott marketing-üzleti tanácsadás

Céges kihelyezett képzéseinkkel kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot emailben!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisvallalkozoi-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr42889728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása